Purtarea de îmbrăcăminte specială este de dorit în multe profesii, în special în sectorul sănătății. Cele mai notabile dintre acestea sunt bluzele medicale - echipament standard în garderoba fiecărui medic sau asistentă medicală. Această ținută robustă se dovedește a fi o garanție a confortului și siguranței în timpul orelor lungi de lucru. Dar care este funcția sa? Care sunt diferențele dintre diferitele modele și cum alegi bluza perfectă? Aflați care sunt intrările și ieșirile la cumpărături de îmbrăcăminte de spital!
O scurtă istorie...
Istoria hainelor medicale datează încă din secolul al XIX-lea. Chiar și atunci, medicii purtau alb pentru a se distinge de ceilalți. La urma urmei, hainele strălucitoare erau asociate cu profesionalismul și igiena, iar cei care le purtau erau considerați mai de încredere. Odată cu dezvoltarea medicinei, această soluție a devenit din ce în ce mai populară în întreaga Europă. Pe de altă parte, bluzele medicale, așa cum le știm astăzi, au apărut în anii 1920. Acestea erau folosite ca mijloc de protecție în timpul procedurilor complexe, cel mai adesea chirurgia. Câteva decenii mai târziu, acest articol de îmbrăcăminte non-standard a devenit extrem de popular în Statele Unite. Medicii americani din acea vreme o apreciau în primul rând din motive practice. Bluzele, confecționate din in alb sau bumbac, aveau buzunare pentru a ajuta la depozitarea instrumentelor și consumabilelor medicale, cum ar fi acele și seringile.
Curat și confortabil... - avantajele bluzelor medicale
Nu există nicio îndoială că bluzele medicale sunt un articol de îmbrăcăminte preferat pentru majoritatea personalului medical. Această uniformă este confecționată din materiale flexibile care sunt moi și plăcute la atingere. Chiar și după perioade lungi de utilizare, urmele de utilizare sunt abia vizibile pe ea - materialul de înaltă calitate nu se șifonează și, cel mai important, nu se rupe. Mai mult, purtarea de hanorace medicale asigură siguranța. Îmbrăcămintea oferă o barieră fizică împotriva contaminării și împiedică bacteriile să pătrundă în organism. Stratul suplimentar de protecție, la rândul său, reduce contactul cu germenii și microorganismele patogene care pot fi prezente în spital sau în alte unități medicale. Nici considerentele igienice nu pot fi trecute cu vederea. În treninguri, pielea noastră poate respira. Acest aspect se dovedește a fi deosebit de important în timpul verii. Articolele de îmbrăcăminte sunt ușor de întreținut și rămân proaspete pentru mai mult timp. Ele pot fi spălate în mașina de spălat și uscate fără griji. Merită adăugat că sweatshirt-urile bine păstrate nu au nevoie de călcare.
Bluzele medicale corect purtate și ajustate asigură confort și siguranță.
Cum alegeți un model care să vă țină confortabil toată ziua? Iată sfaturile noastre!
1. Țesătura
Atunci când facem cumpărături, acordăm atenție în primul rând calității țesăturii. Hanoracul trebuie să fie fabricat din țesătură durabilă - ușor de curățat, capabilă să reziste la temperaturi ridicate (spălare, călcare ocazională). atenție mai ales la viscoza delicată, care este permeabilă la aer și are proprietăți similare cu inul sau bumbacul. Adaosul de elastan, pe de altă parte, garantează o libertate completă de mișcare. Nu trebuie să respingem complet materialele artificiale, cum ar fi poliesterul. Acest material evaporă rapid umezeala și se usucă rapid. De asemenea, este rezistent la pliuri și pete. Acesta este un avantaj imens având în vedere natura muncii în sectorul sănătății.
Tăietură și lungime
Alegerea croielii și a lungimii hanoracilor medicali ar trebui să fie adaptată nevoilor individuale ale purtătorului. Tipul de corp trebuie luat în considerare. Pentru persoanele de statură scundă, se poate obține o alungire optică a siluetei prin alegerea bluzelor medicale cu o lungime până la șold și o croială care se potrivește siluetei. Pentru persoanele înalte, sunt recomandate bluzele medicale cu câțiva centimetri mai lungi, asemănătoare unei tunici. O astfel de soluție poate masca în plus neajunsurile siluetei. Angajații cu umeri și brațe foarte late ar trebui să opteze pentru modele puțin mai mari.
Optați pentru o croială în care vă simțiți confortabil. Croiala subțire evidențiază curbele și pune în valoare atuurile unui corp atletic. Cu toate acestea, asigurați-vă că hanoracul nu vă limitează mișcările. Varianta largă este ideală pentru cei care se simt confortabil și vor să slăbească.
3. Decolteul
Se pare că alegerea decolteului pentru sweatshirt-urile medicale nu este atât de evidentă. Producătorii de articole de îmbrăcăminte concepute pentru profesioniștii din domeniul sănătății oferă din ce în ce mai multe variante pentru a se potrivi multor tipuri de corp.
Un decolteu în formă de V, așa-numitul gât scoop, este potrivit pentru formele rotunde. Decolteul în V va modela pieptul și va acoperi slăbiciunile corpului. Aceasta este de departe cea mai populară și populară alegere. Modelul cu un decolteu oval, boat-neck, pe de altă parte, este dedicat în principal femeilor cu o siluetă minionă. Din ce în ce mai des, putem găsi și hanorace cu un decolteu pătrat. Totuși, aceasta este o alegere puțin mai îndrăzneață, care atrage atenția și subliniază individualitatea.
4 Buzunare și cârlige
Buzunarele cusute într-un hanorac sunt fără îndoială unul dintre cele mai practice elemente ale ținutei medicale. Compartimentele de depozitare ascunse mențin lucrurile în ordine în jurul paturilor pacienților, reducând riscul de incidente sau accidente nedorite. În plus, acestea sunt în mod convenabil rezistente la murdărie și ușor de păstrat curate. Multe modele dispun și de cârlige pentru ecusoane.
Un hanorac medical făcut special pentru dvs.
Articolele de îmbrăcăminte sunt disponibile în numeroase croieli și culori. Vă puteți personaliza ținuta de lucru așa cum doriți. Alegerea dvs. poate depinde și de faptul dacă hanoracul va fi purtat exclusiv în spital sau poate pentru a fi purtat în afara spitalului. Se pare că și persoanele pretențioase vor găsi o sugestie pentru ele. Nu uitați să vizitați fila noastră cu hanorace și să vă convingeți singuri!