Uniformele medicale, așa cum le cunoaștem astăzi, au fost concepute încă din secolul al XIX-lea și aveau rolul de a proteja medicii și personalul medical de viruși și bacterii. Decenii mai târziu, aceste uniforme au fost ușor modificate, cu introducerea, de exemplu, a unor culori care permiteau identificarea medicilor în rândul personalului spitalicesc.

În prezent, uniformele medicale sunt adaptate la cerințele specifice de siguranță și igienă ale unităților medicale. Pe lângă uniformele medicale, medicii poartă și măști, căști și ochelari de protecție pentru a minimiza riscul de infecție. Atunci când decidem să lucrăm într-un spital, suntem obligați să purtăm haine largi care ne accentuează slăbiciunile siluetei? Uniformele standard "scrubs" trebuie să fie asociate doar cu aspecte practice?

Totul este în capul nostru... sau cum percep pacienții cadrele medicale

Se pare că vremurile halatelor albe combinate cu o uniformă de aceeași culoare devin încet-încet un lucru al trecutului. Medicii, asistentele și alte cadre medicale optează din ce în ce mai mult pentru soluții mai puțin evidente. Mai mult, tendințele actuale ale modei sunt adesea transferate pe coridoarele spitalelor. După cum se pare, vederea unui membru al personalului într-o ținută largă nu are întotdeauna un efect înălțător asupra pacienților. Deși suntem reticenți în a ne întoarce la halatele din anii 1980, studii recente arată că hainele medicale colorate arată mult mai bine și inspiră mai multă simpatie și încredere în rândul pacienților. Dar pe care să le alegeți?
O culoare care să ți se potrivească

Se pare că culoarea halatelor medicale nu este o coincidență. Pe vremuri, fiecărui membru al personalului îi era atribuită o culoare care facilita identificarea. Astăzi, însă, există o mare libertate, iar personalul folosește o gamă întreagă de culori. Atunci când alegeți o ținută pentru muncă, merită să luați în considerare propriile sentimente, utilizarea practică și... semnificația simbolică a culorii în care este cusută.
Alb - dedicat medicilor, asociat cu ei de secole. O culoare asociată cu igiena, curățenia și sterilitatea. Popularul halat arată profesionist și chiar crește autoritatea în rândul pacienților.

Albastru - Albastrul este culoarea principală pentru mulți profesioniști din domeniul medical. Este un simbol al profesionalismului și al credibilității în domeniul asistenței medicale. Pantalonii scurți și cămașa albastră sunt cel mai frecvent purtate de medici, asistente medicale și paramedici.

Verde - Verdele este o culoare care simbolizează adesea spitalul sau asistența medicală. Cămășile și pantalonii în această culoare sunt purtate de personalul medical care este responsabil pentru menținerea curățeniei și a ordinii în spital.

Gri - Griul este o culoare care semnifică aspectul tehnic al medicinei. Profesioniștii din domeniul medical, cum ar fi tehnicienii radiologi, tehnicienii chirurgi și tehnicienii de laborator poartă salopete gri.

Albastru - Albastrul este un simbol al cunoștințelor și experienței în medicină. Medicii și asistentele medicale poartă cămăși și pantaloni albaștri pentru a-și arăta cunoștințele și competența în domeniul medical.

Roșu - una dintre cele mai intense culori. Ne concentrează atenția, ne electrizează și este asociată cu alarma și intervenția. Nu este o coincidență faptul că este preferată de paramedici.

Roz - una dintre culorile cu care ne asociem cel mai mult. Un simbol al căldurii, prieteniei și iubirii. Halatele în această culoare pot avea un efect relaxant și calmant asupra pacienților. Personalul din secția de pediatrie este dornic să o folosească.

Albastru marin - o culoare clasică, serioasă. Este una dintre nuanțele care simbolizează o mare cunoaștere și experiență. Interesant este că, inițial, nu a fost atribuită medicilor, ci paramedicilor.

Galben - una dintre culorile mai puțin obișnuite pe secții. Este ușor de observat chiar și de la distanță. Este de obicei aleasă de personalul administrativ.

Setul perfect

Un profesionist din domeniul sănătății ar trebui să poarte codul vestimentar prescris de spitalul sau organizația de sănătate în care lucrează. Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă faptul că în zilele noastre halatele medicale sunt cusute într-o varietate de tăieturi pentru a se potrivi aproape fiecărui angajat. Atunci când alegem halatele medicale, ne concentrăm mai ales pe aspectele practice. Căutăm buzunare, broșe pentru ecusoane și materiale respirabile care vor facilita funcționarea în timpul sarcinilor lungi și intensive de gardă. Puloverele pot fi adaptate în ceea ce privește lungimea și, mai presus de toate, culoarea. Forma decolteului este, de asemenea, importantă pentru multe persoane.

Pantalonii medicali sunt o parte la fel de importantă a garderobei oricărui profesionist din domeniul sănătății. Dar cum îi alegeți pe cei perfecți? Cele mai bune sugestii sunt realizate din materiale groase, care sunt durabile și confortabile. Deși există mai multe mărimi de pantaloni medicali, este important să îi alegeți pe cei care se potrivesc și sunt confortabili. Asigurați-vă că pantalonii nu sunt prea largi sau prea strâmți. De asemenea, merită să acordați atenție buzunarelor. Se pare că atunci când vine vorba de croiala pantalonilor medicali, vă puteți lăsa imaginația să zburde. Joggerii au devenit recent extrem de populari și la modă. În zilele noastre, îi putem obține în diverse versiuni care ne subliniază individualitatea. Pantalonii yoga sunt o opțiune puțin mai conservatoare, dar la fel de interesantă.

Arătați la modă la serviciu și în afara acestuia

Se pare că două persoane cu același loc de muncă pot arăta foarte diferit. Totul depinde de abordarea noastră. Merită să vă treceți prin garderobă din când în când și să vă înlocuiți salopetele uzate, poate largi, cu ceva mai potrivit. Nu ezitați să experimentați cu diferite culori sau versiuni ale ținutei medicale. Optați pentru un look la modă în spital și în afara acestuia!

Încărcare...